Snö dämpar bra

DATUM: 2009-02-21 KLOCKSLAG: 23:37:41

egentligen så klassas nog denna dag inte som "vardag". missöde, eller bara ödet definerar denna dag bättre.

dagen började som alla andra dagar, jag vaknade...

--skip intro--

...packade in snowboarden i bilen och gav mig iväg, destination bygdsiljumbacken för brädåkning. vid grannen blev det en U-sväng, nästan tomt i tanken.

Tankade och gav jag mig iväg igen. 25 min på vägen resulterade i 1 timme i diket, med snöskottning som sysselsättning. När ska jag lära mig, hastigheter som 90km/h på "jag kan se fiskarna genom isen"-väglag är en matematik som min hjärna borde kunnat ha beräknat. Tydligen inte. Men tur i oturen, snö dämpar bra och både jag och min fransyska till medpassagerare klarade oss bra. Det måste ha varit min räddande replik i samma stund som jag kände att bilen skulle nog ha varit utrustad med skridskor istället för däck, som gjorde det. Å andra sidan tror jag inte att "HÅLL I DIG!" uppfattas så mycket i en situation när G-krafterna blockerar trumhinnorna, speciellt inte för någon med bristande svenskakunskaper...

Efter att min draghjälp förklarat för mig att ingen av hans traktorer ville starta så vände han, bara för att komma tillbaka med hans fyrhjulsdriva audi. Efter 15min intensivt ryckande och stötande var jag på vägen igen. Nu fortsatte resan upp till backen.

10min efteråt fick jag stanna än en gång, denna gång var det renar som bestod av vägblockeringen. Efter lite tutande och stressande fick de hornbeklädda kräken fart, en stund iaf, sedan kom en man på skoter med hund upp framför oss och renarna tvärnitade. Renarna bestämde sig för att skogen var troligtvis säkrare och gav sig till skogs, vilket inte skotermannens/renskötarens hund gjorde, som kröp under bilen min där jag stod parkerad. Stängde av motorn och öppnade bildörren för att möta renskötaren, eller det var vad jag trodde, istället vad som hände när dörren slog på glänt var att en flåsande brun hund kastade sig över mitt knä in i bilen. Därefter kom renskötaren och frågade generat om han kunde få tillbaka sin hund.

Klockan var 1 när jag väl parkerade bilen vid liftarna. Efter kanske 5 åk så gav sig kompisarna hem efter en heldag i backen. Perfekt, jag som just hade kommit dit! Åkte några till åk, sedan var det tid att åka hem. Dagar som dessa skulle man ha stannat i sängen.

Dagens prestation, här med en före- och efter- bild


Före                                                   Efter
Kommentarer
Postat av: Cristian

Svar:Haha, gulligt! ;-) Jag är inte särskilt stort fan av just Iphone. Tyckte att den var tok för pillig :-) Den här Nokia Morph däremot... Den lär blir succé..

2009-02-22 @ 01:20:12
URL: http://ichris.blogg.se/
Postat av: SurfEmma

svar: Åh är sjukt avudsjuk! Kittelfjäll är mitt favoritställe! Fast riskgränsen verkar nice också, är rätt sugen på att åka dit snart. Hemmapisten? Var befinner sig den? :)

2009-02-22 @ 11:03:36
URL: http://enmammut.blogg.se/
Postat av: Zandra

Snygg blogg! :)

2009-02-22 @ 20:24:08
URL: http://decevven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0