For more information, contact my lawyer

DATUM: 2009-05-11 KLOCKSLAG: 23:06:58

been busy with project.

look here.

Observationsstudie: Par

DATUM: 2009-05-07 KLOCKSLAG: 12:50:38

Par.

De börjar som självständiga individer och slutar upp som en hybrid mellan könen.

Detta är en observationsstudie jag gjort, och endast byggd på observation eftersom jag inte har något annat att utgå ifrån.

Den enskilda individen hittar en motpol som de finner intresse för och påbörjar en relation, i detta skede har omgivningen inte upptäckt vad som pågår, förutom de mest uppmärksamma (a.k.a jag). Det första kännetecknet är att individerna i fråga börjar få mindre tid till andra saker och påbörjar den långa processen av isolering.

Stadie två i parbildning är offentligöring. I detta skede går individerna ut med att de nu är ett offentligt par. Den närmaste omgivningen har nu dock redan listat ut läget och det är endast hos utomstående som ögonbryn höjs. Efter parets bekännelse känner de nu att de inte har någonting att dölja och påbörjar en period av klängighet, hångel och gullsliskigt småprat. Denna period uppfattas som men mest påfrestande för omgivningen, det leder i flesta fall till ignorerade och baktalande av paret och kan eventuellt leda till utfrysning. Det är även i detta stadie som individerna i paret förlorar sin individualitet. T.ex. så går de från att kallas sina egna namn till exempelvis: "Adam och Eva", vidare följt av "Adam å Eva" som slutligen övergår till "AdamåEva", och har då gått från två enskilda individer i ett partnerskap till en enskild individ som par.

Stadie tre är det viktigaste stadiet. Det är då parets framtid bestäms, ifall de kommer att delas upp i enskilda individer igen eller om de kommer förbli som en enad enhet. Det hela beror på hur stadie 2 utvecklas. Ett fall är då paret lugnar ner sig och övergår i ett "stabilt läge", där relationen blir diskretare och inte lika lättupptäckt för omgivningen. Oftast leder denna utveckling till ett längre och harmoniskt förhållande där individerna i paret lever i symbios där de återfår lite av deras individualitet. Detta förhållande accepteras lättats av omgivningen. Det andra fallet är då stadie två börjar känna av sina törnar och övergår i smågnäbb och tjafs, denna period sker under ett 2-3 veckors intervall och slutar 85% av fallen i att paret splittras och paret blir åter två enskilda individer. Detta fall känner de individer oftast en saknad, som om de hade förlorat en del av deras personlighet och därför brukar dessa individer hitta en ny partner snabbt, en så kallad rebound.

Stadie 4 är då det stabila paret bestämmer att gifta sig och skaffa barn. Detta stadie kan sluta i skillsmässa ifall någon av parterna inte klarar av pressen från alla måste. För det par som gjort slut så finns det en chans att de blir tillsammans igen eftersom de inte hittade någon annan eller för de inte klarade av ensamheten.

Riksgränsen

DATUM: 2009-05-05 KLOCKSLAG: 19:47:18

Som sagt, jag har i helgen besökt och åkt utför i Riksgränsen. Det var härligt, underbart! Har inte åkt snowboard sedan mars månad så det var som första dagen på en ny säsong, helt i extas.

Resan anordnades av skid- och snowboardskolan, vilket gjorde att det var bara folk som kunde åka som följde med, vilken lättnad. Blir bara arg på dem som inte kan åka, vet inte varför jag är bara så.

Människor som inte kan åka och familjer.

Otroligt irriterande.

Bussen hämtade upp mig 22.50 och jag packade in i bussen och den 8 timmar långa bussresan kunde börja. Ingenting speciellt hände under resans gång mer än att David och Marcus hade festat loss i bygdsiljumbacken innan resan och klev på fulla och glada. Eller jo en sak hände som var ordentligt speciellt, men jag fick veta det först 2 dagar senare vad som hade hänt. En kille hade vid ett pisstopp hittat en död fågel på parkeringen. Han hittade en död fågel, inget speciellt tänker ni, men tänk om han då plockade upp fågeln då? Äckligt tänker ni, men ingen världsnyhet ändå, men vad om han stoppade den döda fågeln i en pastpåse och tog med sig den på bussen!

SAY WHAT!

tänker ni.

Och det var så fågelmannen fick sitt namn.

Vi anlände till riksgränsen där vid 7-tiden på morgonen. Vi packade ur bussen och ställde in allt i vandrarhemmet och väntade på att frukosten skulle bli färdig. Sedan bar det iväg till skidanläggningen. Strålande sol, helt vidstillaoch en mjuk skare till före, vilket gjorde åkningen superb. Vi droppade, hoppade, åkte och besteg Nordal, vilket är en topp vid sidan av, som gav oss lite utmaning. Kicken av åkningen från Nordal gjorde att det blev mer än ett åk därifrån.

Senare på kvällen blev det utgång på Grönan, baren. Eftersom det var 1 maj så fanns det även där en majbrasa och ganska mycket folk. Trevligt trevligt.

Dag 2 så regnade det på morgonen och peppen var väl inte enorm hos folket efter gårdagens utgång, men det var bara Marcus som inte klev upp eftersom han hade kommit hem igår kring 5 snåret efter att ha bestämt sig att skita i att ta bussen och gå tillbaka, med en bakfylla som plus på det hela.

Det slutade regna och föret hade förbättrats sedan dagen innan, kan inte säga så mycket om åkningen mer än att det var jäkligt roligt. På kvällen bestämdes det att vi skulle stanna på vandrarhemmet eftersom de flesta ville vara pigga inför morgondagen. Det var praktiskt taget folktomt där vid 11 tiden, bara jag och gubbarna och Jesper var uppe. Som resultat på det blev det Jägerplump (kortspel) där de som klarade sina stick fick en klunk jäger för att de som plumpat skulle kunna komma ikapp. Dunkade huvudet i kudden kl.1.00.

Dag 3 så tittade solen fram igen och den blåa himmlen gav dagen mer färg. Kände mig lite sliten efter en knapp natts sömn, men det gick an. Dagen kantades av toppstigningar, dropp, piståkning och där ett tag även stekande i solen på klipporna. Dagen gick förbi fort. På kvällen blev det bastu, öl och kortspel igen, allt i väntan på maten. Var tillräckligt lullig vid middag att det var svårt att hitta rätt tallrick att äta från.

Sedan utgång, denna gång till björkliden. Inget mer att säga om saken.

Dag 4, det regnade först, och dimman låg tät, sedan så började det blåsa och snöa. Det blev en toppstigning denna dag med trots det hårda vinden, trots den dåliga sikten, trots att jag hade så blöta skor att jag hade blivit tvungen att stoppa plastpåsar över sockarna för att inte mata pirajorna i skorna. Åket från Nordal avslutade också dagen och vi gick in och duschade och packade in i bussen och gav oss iväg. Var hemma vid 1 tiden.

Det blir Riksgränsen nästa år med, helt klart!


Alla bilder går att förstora, bara att klicka!

Föreslår dock att ni trycker på F11 -knappen ifall ni vill se bilderna
i maximal storlek (gäller främst de med liten skärm)Googlebränna, Träningsvärk och Tuggmärken

DATUM: 2009-05-04 KLOCKSLAG: 23:00:18

Kom tillbaka från Riksgränsen igår.

kroppen skriker av smärta från alla träningsvärk och min googlebränna svider.

Men det är något man får ta när man har haft det så roligt som jag har! 4 dagars snowboardåkning i paradiset, detta klår alperna. Stannade hemma idag, trots att jag egentligen har skola, men kände mig sliten och behövde min sömn. Valpen SÄPO (säkerhetspolisen) bokstavligen kastade sig över mig när han kom hem. Han bet mig i öronen och över näsan i sitt lyckorus, haha!

Känner iget sug efter att skriva egentligen och ska nu dyka ner i madrasshavet, men innan dess så bjuder jag på en bild av just SÄPO för alla som inte har fått nog av internets utbud av söta små kattungar och hundvalpar, och så återkommer jag imorgon med bilder och ett mer detaljerad repotage om riksgränsen, där du får veta mera om skandlerna, sveken och missämjan. Missa inte!
inte ens skor "går" säkra under SÄPOs framfart! :O
RSS 2.0