Imorgon drar jag!

DATUM: 2009-02-25 KLOCKSLAG: 19:26:21

till kittelfjäll, men innan jag kan åka måste jag först besikta bilen och åka upp till luleå! känns tungt, speciellt hitta inne i luleå, eftersom jag har 2000-talet sämsta lokalsinne!

men det ordnar sig nog.

hoppas jag.

nu blir det att packa. snowboard, skor, underställ, jacka, byxor, hjälm osv. allt ska med. har till och med fixat upp takboxen på bilen!

oh! glömde nästan! kameran ska också med! såklart!

Fet-Tisdag

DATUM: 2009-02-24 KLOCKSLAG: 19:51:31

Åt semla idag! :D

nu ska jag läsa igenom mina f#%&ing 60 sidor historia som jag har till imorrn. Försökte läsa dem för en stund sedan men det resulterade i en 30 minuters tupplur...

2nd try, here we go!

Studentskorna

DATUM: 2009-02-23 KLOCKSLAG: 21:13:03

Vilken rutten måndag, glömde både bort att samhällsuppgiften var till idag och att jag hade en mutlig presentation på engelskan. men det gick som det gick, med andra ord, ett misslyckande!

Fick ett samtal av morsan idag om att hon var och hämtade upp ett paket från "ABC-gruppen" vilket jag antog var min studentmössa! Blev genast på bättre humör. Senare hemma så upptäckte jag lite besviken att det var mina studentskor som hade kommit. Jag som hade velat göra "Ola-posen" med min nya studentmössa...

Tog några kort på skorna, nice eller hur!?
Nu blir det varmkorv!

Snöfall och brädåkning

DATUM: 2009-02-22 KLOCKSLAG: 18:50:37

Ingen direkt speciell dag i backen. Anlände till skidstugan ungefär där vid 10, började åka. Där vid 12 tiden tyckte jag att det var lite skumt att varken Ida eller Wikberg hade kommit, de hade ju sagt att de skulle upp till backen idag.

Träffade dem senare när jag skulle in och äta, tydligen så hade Wikberg "backat ner i diket" och blivit lite försenad!

Trevlig dag men inget speciellt, tog några kort och filmade nån enstaka filmsnutt, men tillräckligt för att visas upp här, har ju knappt några bilder ifrån när jag åker så här kommer några!


Den vanliga vägblockeringen                      Ida och Wikberg


Jag, filosoferande i snöfallet! ^^


En av de få videoklipp som spelades in


En unge som har däckat med störtkruka          Precis vad jag ska göra nästa vecka!
och allt!


Lekbild                                                         Suddig, men rolig bild

Snö dämpar bra

DATUM: 2009-02-21 KLOCKSLAG: 23:37:41

egentligen så klassas nog denna dag inte som "vardag". missöde, eller bara ödet definerar denna dag bättre.

dagen började som alla andra dagar, jag vaknade...

--skip intro--

...packade in snowboarden i bilen och gav mig iväg, destination bygdsiljumbacken för brädåkning. vid grannen blev det en U-sväng, nästan tomt i tanken.

Tankade och gav jag mig iväg igen. 25 min på vägen resulterade i 1 timme i diket, med snöskottning som sysselsättning. När ska jag lära mig, hastigheter som 90km/h på "jag kan se fiskarna genom isen"-väglag är en matematik som min hjärna borde kunnat ha beräknat. Tydligen inte. Men tur i oturen, snö dämpar bra och både jag och min fransyska till medpassagerare klarade oss bra. Det måste ha varit min räddande replik i samma stund som jag kände att bilen skulle nog ha varit utrustad med skridskor istället för däck, som gjorde det. Å andra sidan tror jag inte att "HÅLL I DIG!" uppfattas så mycket i en situation när G-krafterna blockerar trumhinnorna, speciellt inte för någon med bristande svenskakunskaper...

Efter att min draghjälp förklarat för mig att ingen av hans traktorer ville starta så vände han, bara för att komma tillbaka med hans fyrhjulsdriva audi. Efter 15min intensivt ryckande och stötande var jag på vägen igen. Nu fortsatte resan upp till backen.

10min efteråt fick jag stanna än en gång, denna gång var det renar som bestod av vägblockeringen. Efter lite tutande och stressande fick de hornbeklädda kräken fart, en stund iaf, sedan kom en man på skoter med hund upp framför oss och renarna tvärnitade. Renarna bestämde sig för att skogen var troligtvis säkrare och gav sig till skogs, vilket inte skotermannens/renskötarens hund gjorde, som kröp under bilen min där jag stod parkerad. Stängde av motorn och öppnade bildörren för att möta renskötaren, eller det var vad jag trodde, istället vad som hände när dörren slog på glänt var att en flåsande brun hund kastade sig över mitt knä in i bilen. Därefter kom renskötaren och frågade generat om han kunde få tillbaka sin hund.

Klockan var 1 när jag väl parkerade bilen vid liftarna. Efter kanske 5 åk så gav sig kompisarna hem efter en heldag i backen. Perfekt, jag som just hade kommit dit! Åkte några till åk, sedan var det tid att åka hem. Dagar som dessa skulle man ha stannat i sängen.

Dagens prestation, här med en före- och efter- bild


Före                                                   Efter

Dagens slutsatser

DATUM: 2009-02-19 KLOCKSLAG: 18:41:48

Bloggdesignen färdig!

det tog så lång tid att jag nästan har tappat intresset för bloggen isig... Meeeen jag ger det ett försök!

Dagen har varit lång och få vettiga saker har tillkommit i blandningen, men några få slutsatser har dragits, bland annat:

Dagens slutsatser:

  • Människan och även andra arter (t.ex. Hundar och Blåvalar) har evolverat från Emils mamma, dvs. Emils mamma är förfadern (modern?) till den moderna människan!
  • Det franska ordet: serviable betyder horig på svenska
  • Hitler föddes från en moderspaprika...
  • Mitt hjärta låter fullt normlat vilket har kommit fram efter en nogrann undersökning med stetoskop.
  • Att grodan skulle vara nära släkting med människan har nu bevisats vara falskt efter att nya resultat har publicerats idag!
  • Härmed har förbud tillsats på det tidigare vida omdiskuterade ämnen: "servering av fiskpinnar i hushållen", ytterligare straff kan tillkomma ifall dessa fiskpinnar har stekts tillsammans med solrosfrön!

Sedär! Man kan ju iaf inte säga att jag inte gjort något idag!
RSS 2.0